WWDC faaliyetinde yeni yazılımlarını tanıtan Apple'ın başı dertte. HomePod betasını indiren kullanıcılara çeşitli sorunlar çıkarıyor.
Bir süre önce geleneksel WWDC faaliyetini yapan Apple, gündemde ki işletim sistemlerinin yeni sürümlerini tanıttı. Şirketin son teknoloji ürünlerine modern yetenekler kazandıran bu sürümler, kullanıcıları merakta bırakmayı başardı.
Bu mrakın farkına varan Apple, beta programını başlatarak kullanıcıların yeni yazılımları erkenden keşfetmesine olanak sağladı. Ancak beta süreci, şirket için sorun yaratıyor. Elde edilen bilgilere göre HomePod, sorunların en büyüğü ile karşı karşıya.
HomePod kullanıcıları beta yazılımını kullanmasın
Eğer Apple HomePod ya da HomePod mini kullanıcısıysanız, beta'nın son güncellemesinden kaçmak isteyebilirsiniz. 9to5Mac‘e göre , yeni yazılım kullanıcılar için birçok soruna sebep oluyor. Bazı kullanıcılar bluetooth hoparlörlerinin çok fazla ısındığını ve kapandığını tespit ederken, diğer kullanıcılar ise Siri’nin sesli komutları kullandığında müziği duraklatamamasıyla ilgili sorunlar yaşıyor.
Genel kullanıcıların deneyimlerine neden olan sorunlar HomePod kullanıcılarına sıkıntı yaratırken, Apple’dan bu konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmamış. Muhtemelen beta yazılımlarının doğasında olan bu sorunlardan haberdar olan şirket, kısa süre içerisinde gerekli iyileştirmelerde bulunacaktır.
Apple’ın HomePod için hazırlamış olduğu beta sürümü iPhone, iPad, Mac, Apple TV ve Apple Watch’un tersine, yalnızca özel olarak davette bulunulan kullanıcılar için açık. Ancak bu elde edilmesinin zor olacağı anlamını ifade etmiyor. Kolay bir şekilde Google aramasıyla ulaşabilinen beta sürümü, kullanıcılar tarafından indirilebiliyor. Kullanıcıların dikkatli bir şekilde araştırmasını icap ettğini belirtmekte fayda var.