Mobil Uygulama Nedir?

29-09-2021 13:35    187

Akıllı cihazlarla beraber 'Mobil uygulama nedir?' sorusu gündeme gelmeye başladı. Akıllı telefon ve tabletlerle uyumlu olarak kodlanmış ve özel tasarlanmış yazılımlara mobil uygulamalar denir. Akıllı telefonların mobil işlem sistemlerine uygun olan mobil aplikasyonlar kullanılabiliyor. İSO ve Android sistemlerle uyumlu olan aplikasyonlar farklılık gösteriyor. Telefon ya da tabletlerin işletim sistemi göz önüne alınarak dilenen mobil uygulamanın yapılabilmesi mümkün.

Akıllı telefonlara tanımlı bir çok mobil uygulama mevcut. Fakat mobil uygulama nedir diye soranlar ve farklı uygulamak isteyenler sanal mağazalardan satın alabilirler. Bu uygulamaların ücretli olanları olduğu gibi büyük bölümü de ücretsiz olarak indirilebilmektedir. Eğer ücretli bir uygulama satın alınırsa kredi kartı ile ödemesi yapılabilmektedir. Mobil uygulamalar kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak adına yapılmış olan uygulamalardır. Mobil uygulamalar genellikle iki kategoride incelenebilir.

  • Oyunlar
  • Uygulamalar

Haberden banka işlemlerine, oyun, müzik ya da spor uygulamaları hayatı daha pratik hale getirir. Mobil uygulamalar, internet sitelerinin harcadığı internet kotasından daha düşük kota harcar bu nedenle de avantajlıdır. Mobil uygulamalar kullanıcılara internet sitelerine nazaran daha çabuk eyleme geçme imkanı verir. Özellikle internet üzerinden ticaret yapanlar bu uygulamalar sayesinde müşterilerine daha çabuk ulaşabilmektedir. Pazarladıkları ürünler hakkındaki kampanyaları bu uygulamalar ile müşterilerine anında iletme şansı bulurlar. Mobil uygulamaların Türkiye'de en çok bankacılık işlemleri için indirildiği görülmektedir. Bankacılık işlemlerini eğlence amaçlı indirilen uygulamalar takip etmektedir. Sosyal ağ, spor, haber, hava durumu, müzik ve eğitim içerikli uygulamalar da ilgi görmektedir.

Varol Yazılım olarak mobil uygulamalar alanında 81 ilde ve yurtdışında en iyi hizmeti vermekten gurur duyarız. Sizde mobiil uygulama konusunda en iyi hizmeti almak için bizimle en kısa zamanda iletişime geçebilirsiniz.


Etiketler: